Hírek

Bővíti együttműködését a Water and Soil és a Valoric Venture

Kevesebb, mint egy évvel a disztribúciós megállapodás megkötése után, új és még inspirálóbb célt tűzött ki a Water&Soil Kft és indiai partnere, a Valoric Ventures Ltd. Együttműködésüket kibővítik és megkezdik a Water Retainer talajkondícionáló szer indiai gyártásának előkészítését.
Tovább

Tiszteletbeli konzuli hivatal megnyitása Maléban

Abdul Ghafoor Mohamed, a Maldív Köztársaság külügyi államtitkára és Király László András nagykövet megnyitotta Magyarország tiszteletbeli konzuli hivatalát Maléban.
Tovább

Király András László nagykövet megbízó levelének átadása a Maldív-szigeteken

Király András László nagykövet 2021. szeptember 13-án adta át megbízólevelét Ibrahim Mohamed Solih maldív köztársasági elnöknek.
Tovább

Kutatási együttműködési megállapodás aláírása a Wigner Intézet és az IIT Indore között

2021. 09. 7-én ünnepélyes keretek között közös kutatási programról szóló együttműködési megállapodást írt alá az Eötvös Loránd Kutatóhálózat Wigner Fizikai Kutatóközpontja és az Indian Institute of Technology Indore. A megállapodás lehetőséget teremt arra, hogy a jelenleg folyamatban lévő, elsősorban nagyenergiás mag- és részecskefizikai kutatásokban a két intézet hallgatói és kutatói együttesen részt vehessenek, továbbá keretet ad az intézetek között további kapcsolatok kialakítására is és kutatócserékre is.
Tovább

Magyar ösztöndíjjal tanuló indiai diák nemzetközi tudományos sikere

Richard Hembrom, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) Biológia Doktori Iskola indiai PhD hallgatója, aki a Magyar Kormány által alapított Stipendium Hungaricum Ösztöndíjjal tanul Magyarországon, a Nemzetközi Mikroszkópos Konferencián az Élettudományok szekcióban elnyerte a legjobb poszter díját (Best Poster Award).
Tovább