Kevesebb, mint egy évvel a disztribúciós megállapodás megkötése után, új és még inspirálóbb célt tűzött ki a Water&Soil Kft és indiai partnere, a Valoric Ventures Ltd. Együttműködésüket kibővítik és megkezdik a Water Retainer talajkondícionáló szer indiai gyártásának előkészítését.

A megállapodás kibővítésének aláírására ismét a nagyköveti rezidencián került sor, amelyen az indiai partnert Vinay Verma úr (tulajdonos) képviselte, a magyar vállalkozás képviseletében Vattay Richárd igazgató pedig videokonferencia útján csatlakozott az eseményhez. Az eseményen jelen volt Király András László nagykövet, Dr. Farkas Hilda TéT-szakdiplomata valamint Szűcs Gábor KGA.

A Water&Soil Kft. olyan magyar mezőgazdasági alapanyag-előállító, amely a globális mezőgazdaság egyik legnagyobb korlátjával, a vízhiánnyal foglalkozik. Termékük a Water Retainer, amely folyékony talajkondícionáló szer, a párolgási veszteség csökkentésével megtartja a talajban már meglévő vizet. Hatékony mind esővel táplált, mind öntözött termesztésben. Használata 10-20%-kal nagyobb hozamot eredményezhet, vagy akár az öntözővíz-felhasználás 30-50%-át is csökkentheti.

A Water Retainer Magyarországon, Marokkóban, Kenyában, Pakisztánban és már Indiában is keresett termékké válik, amit már 14 ország 4 kontinensének tudományos intézményei széles körben tesztelnek. A FAO a közelmúltban ismerte el a Water Retainer-t azzal, hogy beépítette a terméket az ajánlott technológiákba.

A Water Retainer indiai forgalmazója a Valoric Ventures (Pvt.) Ltd., amely elkötelezett a fenntartható mezőgazdaság iránt.