Hírek

Karikó Katalin nyerte el a fiziológiai és orvostudományi kategória Nobel-díját az idei évben.

Karikó Katalin nyerte el a fiziológiai és orvostudományi kategória (megosztott) Nobel-díját az idei évben, a COVID-19 elleni mRNS vakcinák kifejlesztését lehetővé tevő kutatási eredményeiért. Karikó Katalin kutatóbiológus a 16. magyar Nobel-díjas, és egyben az első magyar nő, aki megkapta a rangos elismerést.
Tovább

Jógával ünnepel az Újdelhi Magyar Nagykövetség

Az eseménnyel a két ország diplomáciai kapcsolatainak 75. évfordulója, és a közelgő Nemzetközi Jóga Nap előtt tisztelegtünk.
Tovább

A Magyar Honvédelem Napja Újdelhiben

2023. május 19-én ünnepelte Delhiben Magyarország Nagykövetsége és a Véderő-, Katonai és Légügyi Attasé Hivatala a Honvédelem Napját.
Tovább

Szabó István rendkívüli és meghatalmazott nagykövet 2023. május 22-én adta át megbízólevelét Őexcellenciája Ibrahim Mohamed Solih-nak, a Maldív Köztársaság elnökének.

Az ünnepségen Solih köztársasági elnök üdvözölte Szabó István nagykövet urat, és gratulált megbízatása megkezdéséhez.
Tovább

Szabó István rendkívüli és meghatalmazott nagykövet 2023. március 24-én adta át megbízólevelét Őexcellenciája Draupadi Murmu-nak, India elnökének.

A ceremóniát követő audiencia beszélgetésen mindkét fél hangsúlyozta a magyar-indiai kapcsolatok fontosságát, utalva a diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulójára.
Tovább