Hírek

Megemlékezés március 15. alkalmából

Március 15-e, az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc jeles napja, nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Kulturális Intézet Delhi a Nicholson-temetőben tartott megemlékezést.
Tovább

A Water and Soil Kft. és a Valoric Venture Ltd. megállapodásának aláírása

A nagyköveti rezidencián került sor a Water & Soil Kft és a Valoric Venture Ltd között létrejött disztribúciós megállapodás aláírására. A Water & Soil Kft. egy magyar mezőgazdasági alapanyag előállító vállalat, amely a mezőgazdaság egyik legnagyobb korlátjával, a vízhiánnyal foglalkozik. Termékük a Water Retainer (VízŐr ®) szerves talajjavító szer, megtartja a talajban már meglévő vizet. A FAO a közelmúltban ismerte el a Water Retainer-t azzal, hogy beépítette a terméket az ajánlott technológiákba. Jelenleg Indiában számos helyen és sokféle növényi kultúrán (tea, dohány, paradicsom, bors, levélzöldségek, rizs, cukornád stb) szerveznek bemutatókat, hogy bevezessék a terméket az indiai piacra.
Tovább

A magyar-indiai közös vízügyi szakértői csoport bevezető találkozója

A Magyarország Belügyminisztériuma és az Indiai Köztársaság Vízkészlet-, Folyamfejlesztési és Gangesz-magújítási Minisztériuma közötti vízgazdálkodási együttműködésről szóló megállapodást 2016. október 16-án írták alá Budapesten. Ennek végrehajtása érdekében a két fél közös szakértői csoportot hoz létre. 2020. 11. 20-án online formában került sor a kétoldalú vízügyi megállapodás alapján a vízügyi közös szakértői munkacsoport első, előzetesnek nevezett ülésére. A hét tagú magyar delegációt Kovács Péter főosztályvezető (BM), Magyarország Vízigazgatója, a közös munkacsoport magyar társelnöke vezette. Indiai oldalon hat résztvevő volt jelen, a csoport vezetője Mr. Subodh Yadav helyettes államtitkár (Ministry of Jal Shakti)
Tovább

Király András László nagykövet megbízólevelének átadása

Király András László, Magyarország Újdelhibe akkreditált nagykövete november 20-án virtuális ünnepségen nyújtotta át megbízólevelét Ram Nath Kovind indiai elnöknek.
Tovább

Nemzeti ünnep Újdelhiben

A 2020. október 23-i, péntek esti esemény fókuszában az UNESCO Világörökség részét képező régészeti zóna területén Újdelhiben álló, a 13. század elején épült 73 m magas Kutub Minár torony, a világ legmagasabb téglaminaretje magyar nemzetiszínű fényfestése állt.
Tovább