A Denxpert EHS& S Software Kft, az EHS és a fenntarthatósági informatikai megoldások úttörője Magyarországon, és az indiai Cholamandalam MS Risk Services Limited bejelentette a Denxpert Legal szoftver útjának elindítását Indiában. A Denxpert Legal-t már széles körben használják több mint 300 vállalatnál, beleértve a Fortune 500 vállalatait is, elsősorban Európában.

 

A Denxpert Legal egy digitális eszköz a környezetvédelemmel és egészségvédelemmel kapcsolatos szabályozás feltérképezéséhez és végrehajtásához. Ez a megoldás segít az iparágaknak megfelelni a jogszabályi előírásoknak mind létesítményi, mind vállalati szinten. Ezt a programot az Európai Unió az „Innowwide” innovációs program keretében támogatta, amely szigorú kiválasztási folyamatot alkalmaz. A Denxpert EHS & S Software Kft. és a Chola MS Risk Services konzorcium 95% fölötti minősítést kapott ennek a pályázatnak az  értékelése során.

 

A Denxpert jogi irányítási rendszer elindulását Király András László, Magyarország nagykövete és Tania Friederichs, miniszteri tanácsos asszony, az Európai Unió indiai delegációjának kutatási és innovációs vezetője köszöntötte.

 

A partnerségről szólva Király András László, Magyarország nagykövete elmondta: „Megtiszteltetés számomra, hogy bemutathatom a Denxpert Legal programot Indiában. A magyar kormány kiemelten támogatja a magyar cégek és termékek külföldi promócióját, ezért különösen nagy öröm számunkra a mai nap. Kívánom, hogy a két vezető tanácsadó vállalat összefogása hozzájáruljon India törekvéséhez a fenntarthatóság és a CSR-kezdeményezések sikeres végrehajtásában.”

 

Tania Friederichs miniszteri tanácsos, az Európai Unió indiai delegációjának kutatási és innovációs vezetője elmondta: „India gyorsan növekvő gazdaságában tagadhatatlanul hatékony digitális funkciókra van szükség ahhoz, hogy a vállalatok, intézmények és környezetvédelmi csoportok lépést tudjanak tartani a változásokkal az EHS szabályozási környezetben. Örülök, hogy ezt a javaslatot tartották érdemesnek a kiválasztásra az összes többi projektből az Innowide program részeként.”

 

Subba Rao, a Chola MS Risk Services Limited vezérigazgatója elmondta: „A Denxpert Legal egy fejlett digitális eszköz Magyarországról, amelyet a Denxpert EHS&S Software Kft fejlesztett. Több mint 25 éves EHS szabályozás-biztosítási tanácsadói tapasztalatunkkal fejlesztettük és testre szabtuk ezt az eszközt, hogy megfeleljen az indiai ipar követelményeinek. Ennek a folyamatnak a részeként a Chola MS Risk Services 50 ügyfelénél teszteltük a programot különböző ipari szektorokban. Bízunk benne, hogy ez az eszköz elősegíti a szabályozási követelményeket betartását az indiai piacon. ”

 

Szücs Winkler Róbert, a Denxpert EHS&S Software Kft. menedzsere elmondta: „A Denxpert Legal hatékony webalapú megoldás a környezet, az egészség és a munkabiztonság (EHS) területén folyamatosan változó jogi követelmények figyelemmel kísérésére és betartására. Három változatban dobjuk piacra az eszközt. Míg az alapváltozat átfogó képet nyújt a hatályos szabályozásokról, a fejlett változatok a tudás megosztását foglalják magukban az üzleti hatásokkal kapcsolatba, továbbá konzultációs lehetőségeket az auditok kapcsán, illetve műhelytalálkozókat és adatkezelési tanácsadást.