A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) delegációjának látogatása 2022. 05. 17-22 között valósult meg Újdelhiben. A magyar delegációt Koller Boglárka, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi rektorhelyettese vezette, akihez csatlakozott Bíró Tibor, a Víztudományi Karának dékánja.

A delegáció elsőként a Centre for Ganga River Basin Management and Studies (cGanga) vezetőivel találkozott, amely a kanpuri Indiai Technológiai Intézet (IIT Kanpur) berkein belül jött létre. A kapcsolatfelvétel első lépéseként 2021. decemberében online hitelesítették a két intézmény közötti egyetértési megállapodást.

A találkozón az NKE bemutatta az egyetem tevékenységét, nemzetközi kapcsolatait, különös tekintettel a Víztudományi Kar által végzett kutatási-fejlesztési programokra. Ezt követően részletes tárgyalások folytak arról, hogy melyek lehetnek a következő lehetséges mérföldkövek a kutatási és innovációs együttműködésük során, melyek legfontosabb területe a vízgazdálkodás. A találkozó végén ünnepélyesen kicserélték a ceremoniálisan aláírt egyetértési megállapodás dokumentumait. 

 

 

A delegáció következő tárgyalásán Marwadi Egyetem Jogi Karának dékánjával és oktatójával egyetértettek abban, hogy a közigazgatás, a nemzetközi tanulmányok és a vízdiplomácia lehetnek azok a területek, ahol az NKE és a Marwadi Egyetem elmélyítheti együttműködését. A kooperáció elsődleges célja a kettős diplomaszerzés lehetőségének megteremtése, de a tárgyalópartner érdeklődést mutatott az oktatói és hallgatói mobilitás megvalósítása iránt is.

 

 

Ezt követően az NKE delegációja tárgyaláson vett részt a Lucknow-i Integral University rektorával és munkatársaival. A feleknek több kapcsolódási pontot sikerült meghatározni a vízgazdálkodás, a vízdiplomácia, a kutatás és az oktatás területén, különösen az oktató és diákcsere területén.