2023. október 27-én Szabó István nagykövet Dr. Farkas Hilda TéT szakdiplomata kíséretében látogatást tett az Amity International Schools Pushp Vihar középiskolájában, a „Talk with Diplomats” program keretében. A nagykövet megtekintette az iskola Atal Tinkering Lab innovációs diákműhely eredményeit, és meghallgatta a diákok bemutatóját innovatív fejlesztéseikről.

 

Ezután a nagykövet részt vett és előadást tartott azon a szemináriumon, amelynek célja volt, hogy a diákok találkozhassanak diplomatákkal. Köszöntőjében Ms. Jyoti Arora igazgató világított arra, hogy az Amity milyen szívélyes kapcsolatokat ápol Magyarországgal hosszú évek óta, valamint megemlítette a számos csereprogramot, amelyet Amity szervezett a magyar iskolák számára, és fordítva.

 

Beszédében a nagykövet hangsúlyozta a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok eredményeit, és rámutatott, hogy a tanulás és a tudomány két olyan sikeres terület, ahol országaink kiváló együttműködéssel rendelkeznek. Dr. Farkas Hilda beszédében méltatta az iskola Atal Tinkering Lab-jában bemutatott kiváló eredményeket, és felhívta a diákok figyelmét a frissen meghirdetett Stipendium Hungaricum ösztöndíj pályázatra, mint kiváló lehetőségre a továbbtanuláshoz. A beszédek után a diákok kérdéseket tehettek föl a nagykövetnek a diplomáciai életről.