26 Mar

A Global Development Network (GDN) 2018. március 22-23-án, Újdelhiben rendezte meg 18. éves konferenciáját, több mint 200 résztvevővel. A címe „Science, Technology and Innovation for Development” volt, amellyel arra kerestek válaszokat, hogyan segíthetik a tudomány, a kutatás és az innováció eredményei a feltörekvő országokat a felemelkedésben, illetve mindezen eredmények hogyan hasznosíthatók a gazdaságilag elmaradott világban.

A konferencián előadást tartott Dr. Pálinkás József az NKFIH elnöke, valamint Dr. Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára.

A Global Development Network (GDN) egy olyan nyitott nemzetközi szervezet, amely a fejlődő és a feltörekvő országokban támogatja a magas színvonalú, politika-orientált társadalomtudományi kutatásokat a jobb élet előmozdítása érdekében. Pénzügyi forrásokkal támogatja a kutatókat, a globális hálózatépítést, valamint az információkhoz, a képzéshez, a szakértői véleményekhez és a mentoráláshoz való hozzáférést. Globális platformján keresztül a GDN összekapcsolja a társadalomtudományi kutatókat a döntéshozókkal és a fejlesztési érdekcsoportokkal a világ minden tájáról. Az 1999-ben alapított GDN székhelye jelenleg Újdelhiben található.